Vad är terminalglasögon?

Att arbeta framför en datorskärm kan orsaka sveda i ögonen, trötthet och huvudvärk. En ergonomisk arbetsställning, rätt inställd datorskärm och goda ljusförhållanden är viktiga faktorer för den som arbetar mycket framför datorn. Många gånger är det dock ett synfel som orsakar besvär och då kan terminalglasögon, även kallade datorglasögon, vara en god investering.

Köp av terminalglasögon

Terminalglasögon är speciellt anpassade för dina arbetsförhållanden. Terminalglas kan vara enkelslipade eller progressiva och du kan välja från hela vårt utbud av bågar. För att du ska få rätt styrkor rekommenderar vi att du bokar en synundersökning hos oss så tar vi det därifrån.

Jobbar du vid skärmar?

Enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter ska arbetsgivaren stå för kostnaden för terminalglasögon om en synundersökning visar på behov av glasögon. Jobbar du mycket framför en skärm? Kolla då upp dina möjligheter för att få terminalglasögonen bekostade av din arbetsgivare. (AFS 1998:5).

Lägg till blåljusfilter

Det blåa ljuset från digitala skärmar kan störa dina sömnmönster och öka risken för digital trötthet (svårt att fokusera, ser suddigt, trötta ögon, huvudvärk). För att motverka detta erbjuder vi blåljusfilter som blockerar delar av det blåa ljuset. Denna behandling läggs till vid köp av glasögon, med eller utan styrka. Perfekt för terminalglasögonen med andra ord!

×