Skydda dig mot solen

I takt med att det blir varmare går svenskars Googlesökningar på hudcancer kraftigt upp, med en topp i maj och juni. För att uppmärksamma våra solvanor och vikten av att skydda sig från solen, lanserar vi tillsammans med HOPE en solhatt respektive solglasögon där 10% av försäljningen går till Cancerfonden.

Malignt Melanom

Solen och värmen är efterlängtad men nio av tio fall av den allvarliga hudcancern malignt melanom uppkommer till följd av solvanor. Trots att många vet att solens UV-strålar kan orsaka cancer är det för få som skyddar sig tillräckligt.

- Malignt melanom är den cancersjukdom som ökar mest i Sverige. Runt 4000 cancerbesked skulle kunna undvikas varje år om alla skyddade sig tillräckligt i solen. Extra viktigt är det att tänka på att bära skyddande kläder och undvika solen mitt på dagen, säger Karin Corbishley Leg. Sjuksköterska och sakkunnig onkologi på Cancerfonden.

Produkterna

Solhatten från HOPE är en svart bucket hat i 56 procent bomull och 44 procent linne, den är inspirerad av en klassisk fiskehatt med brett brätte, bredare skärm bak i nacken och knytband med silverdetalj och kostar 595 SEK. Vi släpper tre solglasögon i olika modeller: New York, Kingston, Cartagena, gemensamt för dessa är färgen ”Forest Camo” och samtliga modeller kostar 1199 SEK. Samarbetet pågår under hela juni där 10% av varje såld produkt går till Cancerfonden. Spana in produktena nedan.

×