Vad är datorglasögon?

Att arbeta framför en datorskärm kan orsaka sveda i ögonen, trötthet och huvudvärk. En ergonomisk arbetsställning, rätt inställd datorskärm och goda ljusförhållanden är viktiga faktorer för den som arbetar mycket framför datorn. Många gånger är det dock ett synfel som orsakar besvär och då kan datorglasögon, även kallade terminalglasögon, vara en god investering.

Köp av datorglasögon

Datorglasögon är speciellt anpassade för dina arbetsförhållanden. För att du ska få rätt styrkor rekommenderar vi att du bokar en synundersökning hos oss.

Jobbar du vid skärmar?

Enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter ska arbetsgivaren stå för kostnaden för datorglasögon om en synundersökning visar på behov av glasögon. Så jobbar du mycket framför en skärm? Kolla upp dina möjligheter för att få datorglasögonen bekostade av din arbetsgivare. (AFS 1998:5).

Lägg till blåljusfilter

Det blåa ljuset från digitala skärmar kan störa dina sömnmönster och öka risken för digital trötthet (svårt att fokusera, ser suddigt, trötta ögon, huvudvärk). För att motverka detta erbjuder vi blåljusfilter som blockerar delar av det blåa ljuset. Denna behandling läggs till vid köp av glasögon, med eller utan styrka. Perfekt för datorglasögonen med andra ord!