Fri frakt och fria returer.

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Nividas London

Låna hem tre par glasögon

Made in London

Lagom till vårt 5-årsjubileum har vi i samarbete med den legendariska fabriken Algha Works i London tagit fram en limiterad och handgjord glasögonmodell i metall och 18 karats guld – Nividas London. Ett bättre sätt att fira fem år kan vi ärligt talat inte tänka oss.

Fabriken, som är Storbritanniens äldsta glasögontillverkare, har tillverkat glasögon sedan tidigt 1900-tal. Oräkneliga skådespelare och musiker har genom tiderna burit de omsorgsfullt framtagna glas- och solglasögonen från just denna fabrik i östra London.

Grundmaterialet i glasögonen är metall lindad i 18k guld, 20 gånger tjockare än vanlig plätering. Den pläteras sedan med 24k guld för guld-finish, eller med rodium – en tåligare variant av ädelmetallen platina – för silverfinish.

Nividas London är tillverkad i 220 par och finns till försäljning i Nividas butiker och på Nividas.com. Med enkelslipat glas kostar den 4995 SEK och med progressivt glas 7495 SEK. Som alltid slipas glaset hos tyska kvalitetsleverantören Rodenstock.

Nividas London
Beställ tre par glasögon för hemlån

Tillverkning

Tillverkningen av ett par Nividas London är komplex och utförs av personal som besitter en otrolig mängd kunskap kring glasögonhantverk. Varje par bearbetas för hand under flera veckor och involverar över hundra olika moment innan de är färdiga att lämna fabriken.

Prova dina glasögon som du lånat hem

Guld

Guld är ett material som är både korrosionsbeständigt och slitstarkt. Att vi tillverkar Nividas London i 18 karats guld är alltså inte bara ett exklusivt val, utan även ett hållbart val – det gör bågarna väldigt slittåliga.

Välj ut dina favoritglasögon och beställ

Naturläder

Självklart behövs även något unikt som skyddar glasögonen när de inte används. Vi har därför tagit fram ett läderfodral i obehandlat naturläder, även det tillverkat i London. I en liten läderverkstad i Covent Garden har man för hand skurit, sytt och stämplat varje fodral.