Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Läsglasögon

Läsglasögon The Reader

Behöver jag läsglasögon?

Kisar du med ögonen när du läser morgontidningen eller ett sms på mobilen? Du är inte ensam om att gissa på den minsta texten. Under vår livslängd kan vår syn förändras och faktum är att de flesta över ca 45 år drabbas av ålderssynthet. För att testa din syn kan du hålla upp en tidning framför dig. Kan du inte läsa vad det står förrän armarna är fullt utsträckta kan det vara ett tecken på ålderssynthet. I många fall kan det enkelt lösas med ett par snygga läsglasögon.

Tre par glasögon

Våra läsglasögon - The Reader

Läsglasögon ska kunna varieras efter stil och humör, och ska självklart vara lika snygga som ”vanliga” glasögon. Våra läsglasögon ”The Reader” följer samma estetik som Nividas övriga kollektion av glasögon, och är bearbetad för hand i miljövänligt och 100% biologiskt nedbrytbart acetat från Italien. Detta ger oss glasögon med lång livslängd som inte påverkar miljön negativt. The Reader är våra läsglasögon som är tillverkade med färdiga styrkor i glaset. De kommer i tre olika färger, alla med styrkorna +1 eller +2 och kostar 499 kr.

Läsglasögon

Vilken styrka ska jag ha?

Om det är dags för dina första par läsglasögon så brukar det vara bra att starta med styrka +1 (förutsatt att det inte gått för lång tid sedan du började se dåligt). Om du inte provat läsglasögon tidigare kan du prova dig fram vilken styrka som passar bäst, men generellt sett brukar man säga att om du är 40 år så brukar styrka +1 passa bra och är du runt 50 år bör du välja styrka +2. Du är naturligtvis välkommen till någon av våra legitimerade optiker för en noggrann synundersökning då vi också kontrollerar om du har behov för mer avancerade styrkor i glasen.