Fri frakt och fria returer.

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Glas & Behandlingar

Enkelslipade glasögon

Vad är enkelslipade glasögon?

Enkelslipade glasögon har samma styrka över hela glasytan och är för dig som endast har ett typ av synfel – t ex närsynthet eller översynthet. Enkelslipat glas är vanligast tills du har kommit upp i ca 40-årsåldern då ålderssyntheten börjar smyga sig på och du kanske börjar se dåligt på både kort och långt avstånd. Då behöver du glas med mer än en styrka, så kallade progressiva glasögon. Vårt enkelslipade glas ingår i priset vid köp av glasögon (1699 kr) och inkluderar antirep- och antireflexbehandlingar, något som du vanligtvis brukar behöva betala extra för hos andra optiker.

Progressiva glasögon

Vad är progressiva glasögon?

Progressiva glasögon har flera styrkor i glaset så att du ser skarpt på både kort, mellan och långt avstånd utan att behöva byta mellan olika glasögon. I övre delen av glaset ser du bäst på långt håll, och i nedre delen av glaset ser du bäst på nära håll – styrkorna skiftar i en så kallad korridor över glaset. Progressiva glas är oftast inte aktuellt förrän du har kommit upp i cirka 40-årsåldern, då linsen i ögat börjar få svårt att ställa in skärpan på kort håll och du behöver ytterligare en styrka för att kunna läsa.

Vi erbjuder två typer av progressiva glasögon, Bas 3499 kr och Premium 4499 kr. Skillnaden i pris beror på att det dyrare glaset har en bredare korridor vilket kan upplevas behagligare när du växlar från att se på kort till långt håll.Våra modeller
Fotokromatiskt glas

Olika behandlingar

För våra optiska glas ingår alltid antirep-, reflex-, smuts- och vattenavvisande glasbehandlingar i priset. Det tycker vi är en självklarhet, och inget som du ska behöva betala extra för. Det finns också ett antal valfria specialbehandlingar som du kan lägga till.


Fotokromatiskt glas: Genomskinliga glas som tonas när de kommer i kontakt med UV-ljus. Smidigt för dig som växlar mycket mellan att vara på inomhus och utomhus i solen. Fotokromatiskt glas kostar 999 kr som tillägg och kommer i färgerna grå eller brun. Fotokromatiskt glas kan köpas som tillägg till både enkelslipade och progressiva glasögon. För tillfället är det endast tillgängligt för köp i någon av våra fysiska butiker.

Slipade solglasögon

Solglasögon med styrka

Självklart är det möjligt att köpa slipade solglasögon hos oss. Enkelslipade solglasögon kostar 1999 kr och kan köpas både online och i våra butiker. Solglasögon med progressivt glas kan enbart köpas i butik och kostar 3799/4799 kr, beroende om du väljer bas- eller premium-glas. Vänligen observera att polarisering inte ingår i våra slipade solglasögon. Det kan läggas till i butik till en kostnad av 499 kr.