Hållbarhet är en pågående process

Vi ser ständigt till att hållbarhet är ett kärnelement i Nividas identitet. Vi är mycket medvetna om att hållbarhet är en pågående process och innebär en ständig utveckling av vårt materialval och för att alltid se till att våra producenter upprätthåller bästa möjliga och hållbara kvalité.

Nividas Framtidslöfte

Vårt mål för framtiden är att enbart skapa glasögon i biologiskt nedbrytbart acetat, att fortsätta se över transport och produktion samt att alltid ha ett hållbart tankesätt när det kommer till våra glasögon och Nividas som företag.

Ett steg i taget

Vi vill skapa glasögon som kombinerar medvetna val tillsammans med kreativitet och design. All design och produktutveckling av våra glasögon sker från kontoret i Stockholm. Produktionen tillverkas sedan av cellulosaacetat och vi bearbetar den sedan för hand till tunna block där ramarna skärs ut. Samtidigt tillverkas våra glasögon från Rodenstock i Tyskland.

Alla våra glasögon som är tillverkade av acetat kommer naturligt från växtcellulosa. Detta är ett stort och framgångsrikt steg från att stoppa användningen av plast i produktionen. Till skillnad från de gamla plastmaterialen som bara kan återanvändas men aldrig försvinner naturligt, är våra acetatramar 100% nedbrytbara cellulosaacetat.

Biologiskt Nedbrytbart

Vårt biologiskt nedbrytbara material kommer från det italienska familjeföretaget Mazzucchelli. Verksamheten har funnits inom familjen Mazzucchelli i sex generationer och ligger i framkant när det gäller tillverkning och innovation samtidigt som deras traditionella hantverk bevaras. De bästa italienska ingredienserna, helt enkelt. Prego!

 Bionedbrytbart acetat innebär att materialet är nedbrytbart till naturen och vår förhoppning är att hela vårt sortiment av glasögon i framtiden ska utvinnas ur samma material. Vi har märkt våra organiska acetater med ett miljömärke, så att du kan hitta dessa så enkelt som möjligt. Detta material kallas i sitt tekniska namn för M49 och du kan läsa mer om detta här.