Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Datorglasögon/Terminalglasögon

Datorglasögon eller terminalglasögon

Vad är datorglasögon/terminalglasögon och vad säger lagen?

Att arbeta framför en datorskärm kan orsaka sveda i ögonen, trötthet och huvudvärk. En ergonomisk arbetsställning, rätt inställd datorskärm och goda ljusförhållanden är viktiga faktorer för den som arbetar mycket framför datorn. Men många gånger är det ett synfel som orsakar besvär och då kan terminalglasögon/datorglasögon vara en god investering. Som anställd har du rätt att få dessa glasögon betalda av din arbetsgivare enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 1998:5)

“Arbetsgivaren skall tillhandahålla arbetstagaren särskilda glasögon, som är utprovade för bildskärmsarbetet, om en synundersökning visar att sådana behövs och att glasögon för normalt bruk inte kan användas. Åtgärder som behöver vidtas med stöd av denna paragraf får inte medföra kostnader för arbetstagarna”

runda glasögon

Nividas datorglasögon/terminalglasögon

Hos Nividas strävar vi efter att det ska vara så enkelt som möjligt att köpa datorglasögon/terminalglasögon, och kan fakturera arbetsgivaren direkt istället för att man som anställd lägger ut pengar. Processen för godkännande (rekvisition) från arbetsgivaren är dessutom digital så att du slipper hantera gammeldags papperskopior.

Vi erbjuder två typer av datorglasögon/terminalglasögon; enkelslipade och närprogressiva. Vanligtvis är enkelslipade glasögon tillräckligt för arbete vid datorn men om arbetsförhållandena innebär att synavståndet varierar mycket och den anställde ser dåligt på flera avstånd kan så kallade närprogressiva glasögon behövas. Vilken typ av glasögon som den anställda är i behov av rekommenderas i samband med synundersökningen.

- Enkelslipade datorglasögon/terminalglasögon: 1199 kr ex. moms

- Närprogressiva datorglasögon/terminalglasögon: 2799 kr ex. moms

Priserna är fasta oavsett glasögonmodell och inkluderar alltid antirep- och antireflexbehandling.

Process för köp av datorglasögon eller terminalglasögon

Jag är såld, hur sätter vi igång?

1. Prata med din chef och hör om det är OK att du beställer datorglasögon/terminalglasögon från Nividas.

2. Klicka på knappen nedan och fyll i rekvisitionen. Informationen sammanfattas i ett enkelt godkännande som skickas för e-signering till din chef eller den som ska godkänna kostnaden (en email-adress som du uppger).

3. Din chef/ekonomiavdelning e-signerar godkännandet.

4. Du genomför synundersökning hos oss och får hjälp med att välja glasögon (För tillfället erbjuder vi synundersökning i Malmö och Göteborg. Stockholm inom kort). Fakturan skickas till din arbetsgivare med 30 dagars betaltid.

5. Glasögonen är klara efter max två veckor - ingen mer trötthet eller huvudvärk framför datorn!Om du har pratat med din chef och är redo att sätta igång, klicka "Fyll i rekvisition"


Fyll i rekvisition

Vill du bli kontaktad av oss?

Vill du ha mer information om datorglasögon/terminalglasögon? Eller är ni kanske ett större företag som vill disktutera ett skräddarsytt upplägg? Klicka på knappen nedan och lämna era uppgifter så hör vi av oss.


Skicka mer info
Transparenta datorglasögon eller terminalglasögon