Fri frakt och fria returer.

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Allmänna villkor

FÖRETAGSUPPGIFTER

Nividas.com drivs av Nividas AB, org. nr: 556925-0581. Postadress: Box 802, 10136 Stockholm. Besöksadress: Drottninggatan 59, 111 21 Stockholm. Nividas AB’s styrelse har sitt säte i Stockholm, och bolagets VD är Axel Jacobsson. Kundtjänst nås via mail: hello@nividas.com.

 

HEMLÅN

Att låna hem glasögonbågar är kostnadsfritt, och förbinder ej till köp. De lånade glasögonbågarna får behållas i fem dagar från det att de har ankommit brevlådan eller postombudet, och kund som lånar hem glasögonbågar förbinder sig att returnera paketet i den medföljande svarspostpåsen. Kunden ansvarar för att glasögonbågarna hanteras varsamt under den tid som de är lånade. Om glasögonbågarna ej returneras i tid så skickar Nividas.com påminnelse via mail. Glasögonbågar som lånas men ej returneras faktureras, kunden får då besked om detta på förhand samt möjlighet att returnera glasögonbågarna innan fakturering.


BETALNING

Samtliga priser som anges på Nividas.com är inklusive moms. Inga övriga skatter eller avgifter utgår, utöver eventuella avgifter och ränteavgifter i det fall kunden väljer delbetalning för beställda produkter. Vid beställning på Nividas.com finns följande fyra betalsätt att välja mellan: 1) kortbetalning, exempelvis med Mastercard, Visa eller American Express; 2) fakturabetalning; 3) delbetalning; 4.) direktbetalning (med bankkonto). Nividas.com erbjuder säkra och krypterade kortbetalningar. Kortinformationen är ej synlig eller lagringsbar för Nividas, och hanteras med ”Client Side Encryption / Point-to-Point Encryption”, vilket är en PCI-godkänd krypteringsteknik. Kassan på Nividas.com är krypterad med SSL-certifikat. Betalning med faktura eller delbetalning tillhandahålls via Klarna AB (org. nr. 556737-0431). Fullständiga användarvillkor av Klarna checkout finner du här.


LEVERANS

Leverans av varor köpta och eller beställda på Nividas.com sker med PostNord AB (”Posten”), om inget annat anges. Leverans av hemlån sker normalt inom 2-4 arbetsdagar från beställning. Leverans av glasögon/solglasögon med styrkor sker normalt inom 7-10 arbetsdagar från beställning, förutsatt att kund vid beställning har levererat det aktuella glasögonreceptet till Nividas AB. Leverans av glasögon/solglasögon utan styrkor sker normalt inom 2-4 arbetsdagar från beställning. Aktuell leveranstid för olika varor anges alltid på de produktspecifika sidorna på Nividas.com. I undantagsfall kan en leverans bli försenad till kund, till exempel på grund av att styrkorna i ett glas måste justeras om de inte är 100% korrekta när de kommer tillbaka från vårt glaslabb, eller på grund av att det fraktsätt vi använder vid hemleverans inte levererar enligt utsatt tid. Vid sådana tillfällen kan Nividas ej kompensera kunden med avdrag på priset, men som kund äger du rätt att häva köpet utan kostnader, oavsett om du mottagit leveransen eller ej. När de beställda varorna har lämnat Nividas lager får kunden besked om detta via sms. Om de beställda varorna är för skrymmande för att levereras i brevlåda i hemmet så ankommer de ett postombud. Ytterligare ett sms skickas till kund om/när de beställda varorna finns att hämta ut hos ett postombud.


ÅNGERRÄTT & RETURER

Från den tidpunkt kunden har mottagit varan har man 30 dagars ångerrätt om man inte är nöjd med köpet. Ångerrätten kan åberopas oavsett skäl. Kunden skall alltid kontakta Nividas kundtjänst om han/hon vill ångra sitt köp, för att erhålla instruktioner om hur ånger och retur genomförs. För glasögon/solglasögon utan styrkor så skall produkten vid ånger och retur vara oanvänd, oskadad och i originalemballage tillsammans med medföljande tillbehör. Paketet får dock självklart öppnas och produkten provas innan kunden avgör om han/hon vill ångra sitt köp. Vid retur av glasögon/solglasögon utan styrkor äger Nividas AB rätt att inför återbetalning göra avdrag för värdeminskning i det fall kunden har hanterat varan i större omfattning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion. För glasögon/solglasögon med styrkor så behöver produkten inte vara oanvänd för att kunden skall kunna ångra och returnera den. Nividas AB rekommenderar att kunden använder sina nya glasögon/solglasögon med styrkor i ett par dagar innan man tar beslut om ånger och retur då det ofta krävs att man använder de nya glasögonen ett antal gånger innan ögonen har vant sig, särskilt om det är glasögon som har slipats enligt ett nytt glasögonrecept. Ånger och retur av glasögon är kostnadsfritt. Återbetalning av ångrade och returnerade varor sker efter att Nividas AB mottagit returen, med viss fördröjning för administration av returhantering och återbetalning.