NIVIDAS KONCEPT


Nividas är grundat med iden att man vill kunna variera glasögon, för olika tillfällen och beroende på humör, precis som man gör med jeans, sneakers eller andra accessoarer. Därför designar, tillverkar och säljer vi unisexglasögon till ett vettigt pris. Vi erbjuder glasögon med styrkor för 1499 SEK inklusive allt (3499 SEK för progressiva), samt solglasögon med polariserande glas för 899 SEK.

Dessutom erbjuder vi dig att prova glasögon i ditt eget hem, helt utan kostnad - vi vill att du ska hitta ett par glasögon som du verkligen gillar och trivs bra i.
Nividas är esperanto och betyder ”vi ser”. Esperanto är ett språk utan hemvist i ett specifikt land, konstruerat av en ögonläkare med syftet att öka utbytet mellan länder och kulturer.

För vår del representerar esperanto en vilja att se och upptäcka världen, och att titulera sig själv världsmedborgare. Följ med oss på vår resa och se världen tillsammans med oss.

ETT BRA PRIS INNEBÄR INTE AVKALL PÅ KVALITET

 

Anledningen till att vi kan hålla bra priser är enkel. Vi har inga onödiga mellanhänder. Vi designar och tillverkar glasögon och säljer dem direkt till kund via vår egen hemsida och butik. Det ger oss möjlighet att kombinera bra kvalitet med ett rimligt pris.

 

Svårare än så är det inte.

 
 

DESIGN & MATERIALVAL


Nividas glasögonbågar tillverkas i cellulosaacetat, en konstfiber som framställts av cellulosa från växtriket, och bearbetas till tunna block varifrån glasögonbågens front och skalmar skärs ut. Cellulosaacetat med mönster – exempelvis ’Tortoise Classic’ – har ett unikt utseende, vilket innebär att bland våra glasögon med mönster så finns det inte två par som ser exakt likadana ut.

Bearbetningen av glasögonbågarna efter att de skurits ut från acetatblocken kräver ett omfattande hantverk där varje par glasögon går igenom ett stort antal steg av till exempel slipning och polering för hand. Varje glasögonbåge tar ca fyra månader att tillverka, och kvalitetskontrolleras regelbundet under processens gång.

Nividas glas slipas och monteras enligt kundens recept på vårt labb i Tyskland och inkluderar alltid vad vi anser vara nödvändiga behandlingar; anti-rep, anti-reflex, samt smuts- och vattenavstötande – det är behandlingar som du normalt får betala extra för hos en optiker. Även vid köp av glasögon med "fönsterglas" (glas utan styrka) ingår behandlingarna, för att du som kund ska få så bra kvalitet som möjligt även om du köper glasögonen som en ren accessoar. Våra solglasögon utan styrka har alltid polariserat glas, vilket ger bättre kontrastseende och eliminerar irriterande reflexer.